4 goede redenen om mee te doen!

1. Gebruik jouw (voor)recht!

Waar het om gaat is dat iedereen recht heeft op een toekomst waarin alle rechten van de mens kunnen worden gerealiseerd. Een toekomst waarin geen oorlog zal zijn, waarin het klimaat schoon is, waarin armoede is uitgebannen en waarin de ongelijkheid tussen staten en mensen is ongedaan gemaakt. Dat is de boodschap van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Wij zien uit naar creatieve en sprankelende inzendingen.

2. Jij hoeft niets te vrezen!

Op donderdag 7 december 2023 zal de jury uit de 10 beste inzendingen de drie winnaars per categorie bekendmaken in het stadhuis van Maastricht.

Je hoeft niet bang te zijn voor het strenge oordeel van de jury, want het zijn allemaal aardige mensen. Angst voor spreken in het openbaar en podiumvrees is ook nergens voor nodig. Je krijgt als finalist een presentatietraining van een ervaren spreker/artiest. En alle technische faciliteiten (licht, geluid en video) zijn aanwezig om jouw performance maximaal te ondersteunen. Zie het meedoen aan de Maastrichtse Mensenrechtenprijs vooral als een geweldige kans om te leren en te groeien.

3. Jouw goede doel wordt er beter van!

Er zijn twee leeftijdscategorieën: t/m 17 jaar en vanaf 18 jaar. Elke leeftijdscategorie kent een eerste prijs van € 500, een tweede van € 250 en de derde prijs is € 100. De vierde en vijfde prijswinnaars krijgen een eervolle vermelding. De geldprijzen zullen worden gedoneerd aan een goed doel dat de prijswinnaars mogen kiezen.

4. Het winnen van de onderscheiding!

Alle prijswinnaars krijgen een kunstwerk van Sanne Vaassen als aandenken. Een symbool van respect voor jouw bijdrage aan het uitdragen van de mensenrechten.

Aanmelden kan vanaf nu! De definitieve inzending moet vóór 13 november 2023 bij ons binnen zijn!

Doe mee!

Vul je gegevens in en beschrijf je inzending.

Voorbeelden zijn geschreven teksten, video’s, kunstwerken, zang, dans, enzovoort. Zowel individuele bijdragen als groepsbijdragen zijn welkom.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via info@maastrichtsemensenrechtenprijs.nl

Aanmelden

    De Maastrichtse Mensenrechtenprijs verwerkt door deze aanmelding de persoonsgegevens van de deelnemers. Voor uitleg hierover zie onze privacy disclaimer.